Свечено собрание на ОРМ и дебата на тема „Македонската економија пред и по пандемијата“

На 9 јуни 2021 г., по повод годишнината на Организацијата на работодавачи на Македонија, организирана со задоцнување поради кризата предизвикана од КОВИД-19, ОРМ одржа свечено собрание и дебата на тема „Македонската економија пред и по пандемијата“.

На седницата на Собранието ОРМ го избра своето ново раководство и во рамките на свечениот дел додели благодарници на своите соработници за долгогодишната соработка во унапредувањето на социјалниот дијалог во земјата.

Дебатата што се одржа по свечениот дел се фокусираше на македонската економија пред и по пандемијата предизвикана од КОВИД-19, а високите претставници кои учествуваа во дебатата зборуваа за случувањата и предизвиците од изминатиот период, но и за можностите за економски развој по пандемијата.

Организацијата на овој свечен настан беше поддржана од проектот Зајакнување на социјалниот дијалог, проект што го спроведува Меѓународната организација на трудот а го финансира Европската Унија.